Att resa med systrar. Och barn

IMG_20160714_085035Med jämna mellanrum kan man hitta fantastiskt bra bloggtexter om hur det är att resa med barn. Texter kring vad man ska ta med och vad det är bra att tänka på. Precis sådana råd och inlägg som jag för några år sedan gärna skulle ha läst när jag kånkade omkring på resevagnar, blöjor och annat. I och med att mitt barn nuförtiden är mer eller mindre självgående är jag idag inte den rätta personen att skriva den typen av texter, men jag tänkte skapa mig en ny nisch: att resa med systrar 40+. Och inte bara systrarna utan  även barn/ungdomar som växt upp till små/mellanstora sarkastiska kopior av oss själva. Man får vad man frågar efter, brukar dom säga.

När man reser med systrar som liksom en själv kommit sig lite upp i åren finns det alltså ett antal saker man måste tänka på:

  1. Regelbundet intag av föda för undvikande av blodsockerfall.
  2. Regelbundet intag av ett gott och svalkande glas vin för att man kan. Och får.
  3. Smidiga transporter för undvikande av ryggproblem (för att inte tala om axel-, ben- och andra värkrelaterade problem).
  4. Mjuka sängar (se ovan).
  5. Hotell med god, riklig och framförallt färdigt tillredd frukost (relaterat även till punkt 1)
  6. Shopping och sevärdheter som täcker allas behov inklusive barnens, för undvikande av gnäll. (Främst de vuxnas eftersom det är så sällan som de slipper ut och känner ett stort behov av att täcka hela årets kvot av nämnda fenomen. Om de inte får dessa behov tillgodosett vill det lätt bli gnälligt. I sådana fall rekommenderas punkt 1 och 2)

Så vi gav oss iväg. Eftersom vi måste köa en liten stund vid incheckningen blev vi lite trötta. Inte gnälliga ännu, men beslöt ändå att gå direkt till ett bord och beställa lite mat. Så det gjorde vi. Åt. För att när vi ätit färdigt inse att båten inte ännu rört på sig utan vi stod kvar i hamnen. Lastningen drog ut på tiden och vi avgick en halvtimme senare än tidtabell. Så vad gör man då? När typ hela resan återstår och huvudattraktionen är avverkad? Jo man läser. Köper godis (för att man kan och får). Äter upp detsamma (för att man kan och får). Och eftersom solen sken från blå himmel satt vi också länge ute. Våra fladdermössbarn som har svårt att tåla starkt solsken vädjade förtvivlat att vi skulle gå in. Men eftersom barn ska härdas tvingade vi dem njuta enochenhalvtimme på däck. Sen drack vi lite kaffe. Åt lite. Läste. Och så var vi framme. Som båtresa betraktat får överfarten med Wasaline fulla poäng.

Färdig transport hade bokas från hamnen till Centrum, en tjänst som är guld värd och fungerade smidigt för kvinnor i åldern 40 +. Benutrymmet var alldeles lagom och man fick luta sig tillbaka under djup kontemplation kring var den stora kvällsmiddagen skulle intas. Och tänk, sen befann vi oss i ett Umeå som blivit en än mer fantastisk stad än den tidigare varit! Med vackra parker, levande musik i gathörnen och nya miljöer. I en av dessa skulle vi bo: Hotell U&Me i kulturcentret Väven. Och vad kan jag säga om det annat än att det var helt perfekt? Självincheckning, mjuka sängar på tionde våningen, sagolik frukost i Kulturbageriet några våningar ner. Med stenugnsbakat bröd, färskpressad apelsinjuice, gott kaffe. Himlen för en mogen kvinna!

Kvällsmiddagen då? Jo den intogs på Lottas Krog. Traditionell plankstek med extra allt, och ett glas husets vin till det. Precis som det begav sig när vi som tjugoåriga brunkrämstäckta förmågor tog oss ut på krog. Jag borde kanske ha tänkt på att fotografera maten men jag satsade på att äta istället. Blodsockret ni vet… Rekommenderas, verkligen.

Vår andra dag tillbringades med sightseeing och shopping. Och mat på det. Innan vi knatade tillbaka till hotellet och hämtade våra väskor för transport tillbaka till båten. Så till alla er som funderar på att resa med era systrar och halvstora barn: det är fullt möjligt och blir bra! Så länge man har en god struktur, ett gott resmål och ja… gör sitt bästa för att följa listan ovan.

Lycka till!

/ Linda (som är osponsrad men fantastiskt nöjd med hela konceptet båt-hotell via Wasaline och U&Me)

 

2 reaktioner till “Att resa med systrar. Och barn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s