Vi pratade om döden, idag

Det finns en tid i livet när vi tror att vi är förskonade från döden. När vissheten är näst intill total om att det inget finns där som kan hota eller skada. Vad skulle det kunna vara? Men vartefter tiden går och vi tvingas möta olika utmaningar ökar gradvis insikten om att det här som vi kallar livet kanske inte är fullt så enkelt ändå. Det finns saker där ute som vi inte rår på, hur mycket vi än skulle vilja.

Idag pratade vi om det, min vän och jag. Av olika orsaker har det för oss båda blivit plågsamt tydligt under de senaste åren. Men trots denna tydlighet känns tanken på att vi skulle förlora någon av dessa våra nära nästintill oförståelig. Hur är det ens möjligt att förstå?

Men vi kan inget åt döden. Däremot kan vi åt livet. Vi kan berätta för varandra att vi bryr oss om varandra. Att vi uppskattar den andra. Och att någon är oss kär.

Så då gjorde vi det, berättade.

/ Linda

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s