Jämvikt

IMG_20160807_170619

Igår tog vi oss över fjärden i lagom bris och strålande solsken. Ett lämligt antal vuxna, några barn, dito hundar och den illgröna inredningen till ett barnrum. Barnet som varit inhyst i rummet ifråga växer nämligen och det är inte så där jättebekvämt att ligga i en säng som är mycket kortare än en själv. Hur man än gör kommer någon kroppsdel alltid att hänga utanför. Och då vill man lätt bli grinig.

Men poängen är inte att hon har växt, det är helt ok och ett högst förväntat resultat av den långsiktiga process som går under namnet ”bli vuxen”. Poängen ser ni istället på bilden och den fullastade båten. Så här skulle vi inte ha gjort om det regnade eller blåste. Inte heller om båtvägen varit alltför lång eller vi saknat flytvästar. Det här kunde vi göra i och med att förhållandena var idealiska. Och för att vi fördelade lasten jämt. Något som man tyvärr alltför ofta glömmer bort att göra, inte bara när det gäller båtar utan också annat. Speciellt när hösten kommer och man grips av alla roliga projekt som startar upp. Då är risken stor för att allt det roliga till sist blir o-roligt och att vi med ens står upp till öronen i en massa måsten istället för positivt självförverkligande. Och då kan man precis som med fallet ”ligga i för kort säng” lätt bli grinig.

Så kom ihåg att fördela lasten vettigt. Plocka inte på er för mycket utan gör det ni tycker om, inte bara för att ni kan – det är alltför lätt att luras av ”små” projekt och den inverkan de har på ens tid och liv – men för att ni verkligen vill och har utrymme, kapacitet och förutsättning för det. Och glöm aldrig flytvästen. Vad den än består av och hur den än ser ut, så länge ni har någonting som påminner er om vad som egentligen är viktigt.

Och som garanterat håller er näsa ovanför ytan. 

/ Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s