Rätt tidpunkt

Många av oss drar sig för att genomföra saker. Och väntar i det längsta på att den ”rätta tidpunkten” ska infinna sig. Rätt tidpunkt för att få barn, byta jobb eller resa jorden runt. Rätt tidpunkt för att studera, skilja sig, skaffa hund eller bygga hus. Men vet ni vad? Den rätta tidpunkten är en myt. Det finns ingen sådan.

Allt det vi har att arbeta med finns nu och här runt omkring oss. Val vi gör eller inte gör. Saker vi åstadkommer eller inte åstadkommer. Allt det kommer alltid att på något sätt påverka andra och annat, det kommer vi inte ifrån. Vi kommer kanske att såra någon. Eller göra någon väldigt glad. Kanske behöva stå ut med att en tid leva fattigt. Eller inse att det är okej, vi klarade det. Naturligtvis kan allt gå fel! Men det kan också gå väldigt väldigt rätt

Tänk på, att medan många av oss går här och väntar på att den rätta tidpunkten ska infinna sig, så är risken stor för att den hela tiden flyttas framåt. Någon vi älskar kanske plötsligt blir sjuk, eller dör. Du blir arbetslös. De resmål vi sett framför oss listas som alltför osäkra att bege sig till. Och i det vakuum som brukar uppstå i väntan är risken stor för att livet sakta går förbi oss. Sen står vi en dag där, undrandes hur det kunde bli så här. Egentligen tror jag inte på det där med att vi ska leva som om varje dag vore den sista.

Lev istället som om varje dag vore den bästa.

/ Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s