My favourite game

Idag har jag lekt min favoritlek som går under benämningen ”Det här är jag bättre på än Paris Hilton”. Leken har ett väldigt enkelt upplägg och kan med fördel lekas när man bedriver typiska finländska vintersysslor som att hugga ved eller skotta snö. Idag gjorde jag båda dessa och lekte följdaktligen leken två gånger. Och lika ystert uppåt och tacksam för att jag är jag blev jag båda gångerna.

Jag har under flera år med jämna mellanrum ägnat mig åt denna lek och om vi ska gå in på ursprunget till den måste jag tyvärr underrätta er om att den inte föddes ur speciellt ädla tankar. Den härstammar nämligen från ganska typisk och tämligen nordisk ounnsamhet och avundsjuka. Let me bring you there: som yngre ville man (jag) kanske ibland ha mer pengar att röra sig med. Ofta läste man (jag) skvallertidningar från pärm till pärm och ooade och aahade över alla rikemansbarn som vältrade sig i snudd på oanständig rikedom. Det var vid fler än ett tillfälle som jag (nu skriver jag ut personen i klartext så kan jag hålla ner på antalet parenteser) trodde att livet skulle ha varit bra mycket lyckligare om jag haft obegränsade mängder pengar att röra mig med.

Med åren insåg jag dock att livet blir inte lyckligare med mera pengar. Mindre komplicerat kanske. Och eventuellt lite smidigare, absolut. Men inte lyckligare – och det var då jag började leka min lek. För vet ni vad? Jag är jätteduktig på att skotta snö! Och hugga ved! Och vet ni också vad? Det tror jag inte Paris Hilton är! Hon måste köpa någon som gör det åt henne och då missar hon a) frisk luft i sanslösa mängder b) gratis kroppsbyggande. Och massor massor med karaktär (den har jag lånat från pappa).

Ibland om jag blir riktigt till mig leker jag också andra tider på året. Till exempel då jag bakar, syr, tapetserar, spacklar… You name it och ett hekto till. Jamenvisst. Liten människa – små nöjen kanske ni tänker. Men sanna mina ord, vilken karaktär hon har! Och imorgon har det säkert snöat en halv meter till medan kölden ligger på runt knuten så då mina vänner, då tycker jag att ni ska testa thö best game ever! Kom bara ihåg att när ni är mitt i det ni gör ska ni med eftertryck säga: Det här är jag bättre på än Paris!

Vinter till blogg

God Natt,

/ Linda

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s