Dan före Dopparedan

Höjden av lyx att julafton i år infaller på en måndag! Här har vi redan på söndagen stökat undan det mesta som vi med andan i halsen annars brukar göra på självaste dopparedan. Vi har levererat julklappar till höger och vänster. Vi har ätit tomtegröt och fruktsoppa tills vi började må illa. Ätit Gröna Kulor med samma slutresultat. Ätit chokladkonfekt tills… Need i say no more? Vi har till och med varit till gravgården och sjungit för de döda som min son så vackert uttryckte det. Fast på riktigt gjorde vi inte det, sjöng för de döda menar jag. Istället skyfflade vi undan mängder av snö för att överhuvud taget hitta våra döda. Sedan när vi lyckats lokalisera dem, eller åtminstone  gravstenarna, tände vi ett ljus på varje grav. Arbetsfördelningen löste sig naturligt: min tappre svåger skyfflade snö medan min syster och mamma tände ljus. Själv satsade jag mer på den andliga närvaron och försökte med hela min frusna varelse sända goda tankar till tidigare generationer. Medan allt detta pågick rasslade sonen och hans kusin huttrande omkring beundrandes alla de tända ljusen.

Stelfrusna packade vi sedan in oss i bilen, glada över att alla fortfarande hade sina näsor och fingertoppar i behåll precis där de ska befinna sig. Vi vet ju alla att det kan förekomma ett visst bortfall av vitala kroppsdelar när temperaturen befinner sig kring -24 out there. Nu har vi dock tinat upp oss och i båda spisarna sprakar det så lusteligt att det snart är på gränsen till plågsamt. Här kör vi nämligen inte med några mellanlägen! Antingen har vi kallt eller så har vi det varmt. Typ jättevarmt. Till och med vår värmedyrkande hund visar demonstrativt att den nuvarande temperaturen befinner sig på gränsen till vad han anser vara drägligt. Mycket indignerat ligger han med alla fyra tassarna i vädret medan huvudet hänger ner från soffans ryggstöd.

Nu tror jag att jag ska inmundiga one more of those Gröna Kulor och om jag inte heller då börjar kräkas ska jag sätta mig i soffan. Vira filten runt benen och min lilla hund kring nacken och sen utlyser jag julefrid på backen.

tomte

 

God Jul!

/ Linda

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s