Hjälp mig härifrån…

Efter en kort överläggning på tre man hand beslöt mina lungor och jag att villa-avslutningen skulle tillbringas hemma och inte på den villa dit vi skulle ha tvingats ta oss i öppen båt. I 20 m/s. Och ösregn. När vi skickade iväg resten av familjen tyckte både lungorna och jag att vi dragit det längsta strået. Hunden som inte hade rösträtt och därför inte blivit tillfrågad menade att han gärna hade åkt över istället för att vara fångad här med oss, men det hade han inget för. Några timmar senare när vinden mojnade och kvällssolen försiktigt vågade sig fram kändes med ens vårt strå något kortare. Men nu blev det så här.

Frånsett ett antal mindre psykbryt hade min kompis Netflix och jag en helt okej kväll. Och ur forskningshänseende mer än det: en riktigt bra kväll. Vi lyckades nämligen identifiera flera områden som kunde undersökas när det kommer till amerikansk helylle-tv. Här finns underlag till hur många undersökande artiklar eller avhandlingar som helst! Som till exempel:

  1. Hur kommer det sig att dygnet i en amerikansk fiktiv småstad består av oändligt antal timmar? (finns ingen hejd på vad de hinner uträtta på ett ynka dygn)
  2. Hur kommer det sig att varenda kotte varje dag: morgon, middag, kväll, har råd att äta ute? (trots att de är single moms, dads och whatever)
  3. Varför bär huvudpersonen alltid en take-away kaffemugg? (oavsett tid på dygnet, oavsett var hen befinner sig)
  4. Hur stor kan en take-away kaffemugg bli? (och varför görs de så stora?)
  5. Hur många parader arrangeras per fiktivt år i fiktiv amerikansk småstad? (och hur kan det komma sig att alla genomgående ställer upp på att klä ut sig i diverse outfits?)
  6. Varför försöker man aldrig (seriöst) få det att se ut som om snö faktiskt är blöt och svinkall? (utan enbart småmysig. Och härlig. Kort sagt något vitt i vilket någon aldrig någonsin fryser.)
  7. Varför är Netflix beroendeframkallande?

Där har ni något att gräva i! Och medan ni gör det ska jag återgå till att försöka få mig frisk.

Så här kan det ju inte fortsätta.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s