Att leva farligt

lever farligt

Mycket stor traktor. Mycket liten hund. Man kunde fråga sig varför dessa två jämt måste befinna sig på samma ställe. Åtminstone jag frågar mig det, tyvärr har jag ännu inte fått något svar.

Är han väldigt väldigt dum? (hunden alltså) Eller är han väldigt väldigt modig? (fortfarande hunden vi pratar om) Eller är han kanske lite av båda? Så dum att han blir modig av bara farten. Eller så modig att han blir dum. Och skulle det förhålla sig så kan jag nästan känna sympati för honom. Eftersom det ofta inte går att skilja de båda åt när vi möter det okända eller farliga. Att båda på något vis ändå behövs. Dumheten stöder modet och ger oss den sista lilla puffen för att vi ska våga. Medan modet på samma sätt ibland får oss att handla särdeles dumt. Vilket också kan krävas av den situation vi just då befinner oss i.

Lyckligtvis undgick den lilla modiga och dumma även denna dag trafikdöden. Och det tackar vi för.

Tack!

/ Linda

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s