Tänk att få börja dagen…

… med ett riktigt samtal. Kring livet och dess utmaningar. Om tid som passerat och tid som kommer mot. I dagens samhälle så känns det ibland som om mänskor är rädda för att dela med sig. Som om vi vore rädda för att mötas. Men samtalet handlar inte om att lämna ut eller blotta sig, utan att på lika villkor visa vem man är. Något som verkligen framkommit under den tid som jag kört runt och samtalat med dessa mina äldre vänner. Jag har aldrig blivit besviken, dock alltid berörd.

Det är mycket som hinner äga rum under 70-80 år av levnad. Mycket som ger något men även en hel del som tar. Av kraft, ork och mod. Ändå har man kravlat sig upp och kämpat vidare. Dag för dag. Utmaning för utmaning. Det var bättre förr, är ett uttryck man hör med jämna mellanrum. Så långt skulle jag inte sträcka mig, men jag tror att det var annorlunda. Människorna var annorlunda. Andan. Omtanken och ansvaret.

Annorlunda.

/ Linda

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s