Man borde verkligen inte börja dagen

Med att ta en titt på Facebook. Eller smyga sig in en snabb vända till WordPress. Man borde heller inte börja dagen med att öppna någon av sina mailboxar. Och absolut inte i förbifarten läsa Aftonbladet och Expressen innan man drar en repa på Findit. Nein. Det finns nämligen en överhängande risk att de snabba ögonkasten och de ultrakorta vändorna betänkligt drar ut på tiden. Och det är inte bra när man har en tredjedels avhandling framför sig. Inte bra alls. Eller kanske är det just för att man bara har en tredjedel kvar på hela projektet som man i många och glada svängar kurvar runt på thö internet? Ja den som det skulle veta.

Hur som haver. Det värsta med the whole thing är att jag inte har någon att skylla på. Jag kunde förstås försöka skylla på samhället, det tycks vara populärt i dessa dagar. Resolut skulle jag höja mitt klena pekfinger till skyn och utropa: det är samhället som står bakom mina uschliga datorvanor! Eller kanske det är Mark Zuckerbergs fel? Varför uppfann han Facebook av allt som finns att uppfinna i världen? Varför kunde han inte bara hitta på ett nytt småkaksrecept om han hade tråkigt? Eller borde jag som så många andra skylla på mina föräldrar? Hur kunde de låta mig sitta vid datorn timme ut och timme in! Eller nej, de gjorde de ju inte. Vi hade ju faktiskt ingen dator hemma. Jag är 70-talist, datorerna kom senare.  Ursäkta.

Ni märker varthän det barkar? Japp, det finns inga undanflykter längre. Det är jag som är ansvarig för mitt liv och tyvärr även för mina ytterst taskiga surfarvanor. Imorgon tar jag över rodret igen och då gäller noll morgonkurvande på nätet! Noll.

Älsklingsdator

/ Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s