Liten tuva stjälper ofta stort lass

Eller som vi säger här i huset… liten kvinna flyttar ofta stora soffor. Same same but different, typ. När morgonen randades var det äntligen dags att reda upp arbetsrummet, varför den här lilla kvinnan bestämt bet ihop sin ickekompatibla överkäke med underkäken. Efter detta tog hon resolut tag i flyttandet av item no. 1: thö soffa. Skulle ni alla ha varit här slår jag vad om att ni hänfört skulle ha suckat över den beslutsamhet och råstyrka som jag uppvisade. Men nu var ni ju inte det, varför jag istället ger er the full version i textform.

För att ni verkligen ska förstå det jag åstadkom bör jag upplysa er om att dagens uppgift bestod av att klämma ut en 90 cm. djup och 205 centimeter lång soffa från vårt arbetsrum. Detta via en öppning med de strategiska måtten 75 centimeter på bredden och 205 centimeter on the height. Men det är ju omöjligt skriker ni alla nu! Nej, jag skulle inte säga omöjligt. Allt som krävs är en hel del planering. Mycket list. Och en desperat kvinna. Steg nummer ett bestod av att skruva loss fötterna på soffan. Steg nummer två av att ta ner listerna längs öppningen. Efter detta lyftes soffan på kant varpå en st. beslutsam kvinna som vi alla känner så att säga t r ä d d e ut soffan från arbetsrummet. Millimeter för millimeter, centimeter för centimeter.

Nu ska ni fråga i kör: Men hur i hela friden gjorde du när du i tiderna skulle ha dit soffan? Jo ser ni, för det första var vi två stycken armstarka personer vid det tillfället. Och för det andra så var öppningen inte så erbarmerligt liten. Då var vi nämligen så förutseende att vi började med att skruva loss och flytta på den vansinnigt stora och tunga hylla som fungerar som rumsavdelare. Men vad kan jag säga? Ibland måste man helt enkelt finna nya vägar och utmana sig själv. I ren och skär upprymdhet över mig och min enastående förmåga att hantera möbler, kastade jag sedan mig själv och min gamla mamma i bilen. På en timme och femton minuter blankt tog vi oss fram och tillbaka till stan. Mind you, detta inklusive uppköp av två mapphyllor. Och tänk: utan att ett enda ont ord yttrats är hyllorna nu ihopskruvade.

It was a good day.

soffan ute

/ Linda

2 reaktioner till “Liten tuva stjälper ofta stort lass”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s