Magbobbor och Bygglov

Det blev en stillsam hemmadag för oss idag. Den här gången inte i sällskapet Me, Myself and I, utan dagens gäng utgörs av Me, My son and Millions of Magbobbor. Ganska ok dag bara vi skulle lyckas vräka de sista i sällskapet. Krampaktigt håller de sig kvar trots rikligt intag av laktobaciller, drickyoghurt och andra magvänliga födoämnen. Så här är vi nu.

Under de pigga stunderna har vi lekt Bygglov – jag fick vara Mija och inreda. Sonen har spelat alla roller i en, mest Matte dock. Här har installerats rör, elektricitet och byggts hyllor om vartannat. Jag kan nu stolt berätta att efter idag innehåller mannens och min säng alla bekvämligheter inklusive diskbänk och platsbyggd spikmatta. Som inredare fick jag det stora förtroendet att fixa till dynor och täcken så att helheten skulle bli fin och så att vi med gott samvete skulle kunna ta in familjen. Sen när vi insåg att vi inte har någon familj att ta in, så fick jag spela den med. Kanske jag har en framtid inom teatern? Kanske borde jag söka in till Teaterhögskolan eller vad den nu heter? Fast då måste man å andra sidan eventuellt behärska fler roller än Mija i Bygglov. Eventuellt göra rollerna bra också. 

Nu är det dock paus i leken. Vi sitter båda vid köksbordet och medan jag knapprar på mina tangenter hör jag från sonens sida av bordet entusiastiska holländska röster. Brum, den lilla bilen som klarar det mesta är tydligen också duktig på att prata holländska. Själv får jag väl passa på att röja undan i köket. Blir det för trögt tar jag helt enkelt mitt alter ego Mija till hjälp…

Yngre och friskare version av Byggare J

/ Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s