Shake it ´til you make it

För några dagar sedan köpte jag mig ett nytt pennställ. Svart, snyggt och försett med texten ”Do 1 thing at a time and do it well.” Med tanke på att hösten med all sin kraft snart kör igång, så kände jag ett obegripligt begär efter just det pennstället som i all sin enkelhet ska kunna påminna mig om att bromsa in när jag försöker göra alltför mycket samtidigt. Sådär som man kanske upplever att man ibland förväntas göra.

Ändå insåg jag idag att det finns uppgifter som man måste göra samtidigt för att de överhuvudtaget ska bli gjorda. Uppgifter när multitasking is da * (shit skulle det stå där, läs inte parentesen barn!). Det jag naturligtvis syftar på är traditionella hushållssysslor som vikning av tvätt, strykning och mangling. Detta ledde till att jag idag har utvecklat det nya konceptet: Shake it ´till you make it.

Konceptet förenar dessa outsägligt tråkiga hushållssysslor med någonting som även det är svårt att motivera sig för ibland: träning. Du kan alltså förena nytta med nöje OCH välmående, tänk! Allt du behöver är:

  • en 12-åring
  • en smarttelefon inklusive högtalare
  • en mangel (begagnad)
  • ett strykbräde
  • ett strykjärn
  • obegränsad tillgång till tvätt

Har du allt detta? Då är det bara att köra igång!

Inled med att tvinga 12-åringen att göra en spellista på Youtube med såndär bra musik som mamma tycker om, du vet vad jag menar! Tvinga sen samma 12-åring att i sitt vansinnesråddrum leta efter sin högtalare. Gå därefter in i grovköket. Dunka tårna i allt bråte som ligger på golvet. Svär upprepade gånger från djupet av magtrakten (bra för diafragman) och gör samtidigt hopp på stället x flera. Upprepa hela serien tre gånger medan du söker dig fram till bänken där du ska hålla till.

När du kommit så långt inser du att din telefon snart dör, varför du slår dig tillbaka mot korridoren med riktning köket. Hämta laddare, börja om. När du äntligen pluggat i telefonladdaren i vägguttaget samt högtalare i telefonen och sökt fram spellista (som faktiskt blev grymt bra) så är uppvärmningen över och det är dags att inleda själva passet!

Plugga i strykjärnet. Trassla in sladden i strykbrädets underrede. Flytta strykbrädet (eftersom det står framför mangeln) dra undan foten när strykjärnet i blixthastighet faller mot din stortå. Svär. Hoppa. Upprepa.

Plugga i mangeln. Om du fortfarande är upprörd efter att strykjärnet nästan smoshade din fot ska du akta händerna! Du vet väl att de flesta olyckorna sker i hemmet? Vik ett lakan. Skaka loss axlarna lite till Human. Starta mangeln och stryk en skjorta under tiden. Fultwerka under tiden (men bara om ingen ser) till Despacito. Ut med lakanet in med nästa. Stryk skjorta. Knäböj något så infernaliskt. Släpp loss allt du har till AC/DC Can´t stand still. Och upprepa!

Så länge som du har musik att tillgå och ditt förstånd är intakt.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s