Welcome to Tesla Bridge!

bråoen

När jag läste att man från dagstidningshåll övervägde att slopa de traditionella aprilskämten så måste jag erkänna att jag nästan blev lite ledsen i ögat. Tanken var att man ville lägga ner foten och göra en markering till det alltmer utbredda användandet av ”alternativa fakta”.  Man menade att fakta gör man helt enkelt inte avkall på och där är jag helt överens med dem. Såväl journalister som vi andra har ett ansvar att föra fram rätt information. Alltid.

Men, och här kommer ett stort MEN. Aprilskämten hör – åtminstone enligt mig – till en annan kategori. Till den smarta humorn. Med välgjort förarbete, glimten i ögat och barnasinnet kvar, smäller man ihop den värsta rövarhistorien som man bara kan komma på. Och gör allt det här fullt synligt för varenda kotte som läser. Ändå noterar vi det inte alltid utan måste bläddra fram och tillbaka för att få grepp om vad det egentligen är som är det här årets skämt.

Därför vill jag från andra sidan Tesla Bridge idag sända mitt allra innerligaste tack till Vasabladet.

Tack för att ni inte lät dom dumma mänskorna vinna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s