Cider och sirap

Eftersom jag är ledig idag vaknade jag klockan sex. Av mig själv. Jag skulle inte sträcka mig så långt som till att jag slog upp ögonen med ett leende på mina läppar, men vet ni – det var inte långt ifrån.

Så jag steg upp. Kastade i en tvättmaskin. Gick ut med den chockade hunden (det brukar nämligen inte vara jag som stiger upp den tiden). Drack en kaffekopp. Fixade till kandidatnummer på valfoton (utan att svära en endaste gång). Började städa. Väckte sömnigt barn och utfodrade det. Fick med milda hot barnet att klä på sig och cyklade i solskenet med nämnda barn till skolan.

Efter det förstorade jag recept-text och printade ut åt kär mor som tyvärr ser allt sämre. Hivade in modern i bilen och körde iväg med henne till närbutiken så att hon inte för egen maskin skulle behöva kuska hem alla varor. Retades med densamma modern för att hon säger serap istället för sirap (ja jag har en fruktansvärt omogen sida men hon älskar mig ändå): vet du mamma jag vet inte om de har serap men jag kan kolla – eventuellt måste du ta sirap istället.

Yster av fröjd över tanken på att jag kommer att överleva och förr eller senare har städat och bakat färdigt (typ till kvällen) la jag ner två ciderflaskor i kärran att fira med. Päroncider, och inte kedjans egna budgetvariant utan ”riktig” cider. Och alltmedan min mor i smyg knep mig för att jag inte kunde sluta skratta åt serapen (hon kan hon också) lastade vi tillsammans upp varor på kassabandet.

Och det gick ju bra, tills mina ciderflaskor rullade fram och kassatanten med bekymrad röst sa: vi får inte sälja alkoholdrycker före klockan nio .

Och där stod jag, tioförenio en helt vanlig fredagsmorgon. Jag som hade uträttat så mycket att det nästan kändes som om en hel dag skulle ha passerat – och kände mig som den värsta smygdrickaren.

Så min mamma slutade snällt att knipa mig och medan jag inom mig formulerade löpsedelrubriker på temat ”Nu talar hon ut!” tassade jag tillbaka till hyllan med mina flaskor. Och fortsatte snällt som en ny och kuvad mänska hem.

Till städning. Och bakning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s