Saker jag önskar att någon hade berättat för mig

 

  1. Hur stor du än är blir du jätteliten. När du är sjuk.
  2. Mammas mat är alltid bäst. Utom för ditt egna barn som går i en byskola, då är skolköksans mat bäst. Alltid.
  3. Din pappa kommer aldrig att upphöra med sina uppmaningar om att du ska klä på dig mer. Spelar ingen roll att han är nästan 80 och du är en bra bit över 40. Skicket på dina lungor och njurar kommer fortsättningsvis att utgöra prioritet nummer 1 för honom.
  4. Din mamma kommer aldrig att sluta mata dig. Du kan ju gå och dö av undernäring. År 2016. I Norden. (därför hämtar hon också våfflor åt dig, då du är sjuk)
  5. Livet blir automatiskt inte lättare för att du blir äldre. Snarare svårare eftersom du måste fatta de flesta besluten själv. (Utom tidpunkten för när du ska äta förstås, vilket din mamma sköter om. Och besluten om klädsel, där din pappa tar hand om det hela så att du i misstag inte ska bli för kall.)
  6. När du blir sjuk och därmed jätteliten, är det bra med någon som berättar för dig att allt kommer att bli bra.
  7. När någon berättar för dig att allt kommer att bli bra ska man tro på dem. Redan med det känns allt mycket bättre.
  8. Man kan överdosera Netflix. (fast det kunde någon egentligen inte ha berättat, eftersom Netflix inte fanns förr i världen.)
  9. Medan man överdoserar Netflix måste man komma ihåg att med jämna mellanrum byta sida i soffan. Annars är risken överhängande för att man får nackspärr. Och då blir det ännu mer synd. Om dig.
  10. Solen skiner alltid. Åtminstone under de dagar då du får antibiotika där det i bipacksedeln står att man inte ska utsätta sig för starkt solsken.

Sen finns det ju förstås miljoner andra saker som skulle ha varit bra att veta, men det får vi ta en annan gång. Nu ska jag byta sida.

I soffan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s