Sett på TV

Har ni någon gång sett de där programmen där olika personer får betalt och blir kända för att de visar upp sina weirdest talents? Typ kastar sig upp på scenen för att vildsint slå knut på sig själva alternativt drar ett medelstort marsvin genom näsan till svalget eller på raka armar lyfter tre flodhästar på ett bräde (och en fluffig liten hund på det)? Jag kan ibland tycka att det är högst fascinerande att se vad vissa mänskor är kapabla att göra. Antingen för att de helt enkelt klarar av det eller för att få sina femton minuter i strålkastarskenet.

Om inte annat tycks det idag vara möjligt att tillsammans med en hop främmande mänskor låsa in sig i en lägenhet alternativt åka till någon söderhavsö och där dricka enorma mängder med sprit. Då blir man också känd (på något vis). Och vem är jag att bedöma om det att dricka sprit och göra bort sig på TV räknas som talang eller inte? Lite rik verkar man ändå kunna bli. Av det.

Själv vill jag ju inte skryta men jag äger faktiskt också en talang: förmågan att hälla upp exakt rätt mängd av någonting som jag behöver. Utan att titta, alltid. Två deciliter mjöl? Check! Vatten till fyra koppar kaffe? Check! Jag hör nämligen hur mycket det är, det ni. Tyvärr tror jag inte att det skulle bli någon rafflande TV-show av det. Underhållningsfaktorn torde vara ganska låg med enbart mig och mitt decilitermått på scenen.

Men idag kan jag stolt meddela att jag upptäckt ännu en förmåga! Jag kan nämligen panta så många flaskor och burkar att den summa pengar jag får nästan exakt räcker till en flaska av mitt (budget)favoritvin! Det kastade på enbart tjugo (20) cent, vilket betyder att jag ännu måste finslipa det hela men efter det har jag eventuellt ett nummer med potential. Tänk er mig där på scenen med ett berg av tomma burkar och flaskor: någon ger mig en flaska vin som kostar en viss summa. Sen jonglerar jag elegant och utan att tänka ner den mängd pantburkar och -flaskor som krävs för att inhandla vinet ifråga. På nolltid, fatta! Där får vi till och med spriten med i bilden. Det kan bli bra TV.

Eller så struntar jag i att bli berömd. Tänker mer långsiktigt och gör som merparten av mänskligheten och arbetar ihop min förmögenhet.

Åh, alla dessa val.

/ Linda

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s