Lätt förvirrad

Jag är ett stort fan av internet och grundidén om att vi alla mycket smidigt får tillgång till obegränsad mängd information. Och med det sagt vill jag också framföra att det finns inget här i världen som kan göra mig mer frustrerad än just: internet. Varför?

Scenario: du behöver en speciell blankett vilket kunde uppfattas som den enklaste sak i världen att formulera sökord till och lokalisera. I Google skriver du benämningen på blanketten och trycker enter. I det här skedet tar du inte ens bort fingrarna från tangenterna i och med att du snart ska trycka på ”Print”. Trodde du. Ända tills du på den sida du kommer till informeras om att det kanske inte är så enkelt, ändå. Det finns olika blanketter för olika organisationsformer. Vem som helst får inte skicka in och bilagorna ska vara tvåhundratrettisju till antalet. Så du tar bort fingrarna från tangentbordet. Och svär en stund.

Sen tar du ny fart. Du hänvisas från sida till sida och för varje ny hänvisning väcks hoppet om att du just HÄR ska hitta blanketten! Fast det gör du ju aldrig. Det enda som i blankettdjungeln tycks vara tämligen klart är hur man bildar ett religiöst samfund.

Borde jag göra det istället? 

/ Linda

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s