Tänk positivt!

tunnel

Ja vad säger man – klyscha, kliché, gissa om jag har hört det förr, blaha blaha? Jo så kan man säga. Man kan bli arg, irriterad och till och med djupt sårad över att någon på riktigt tror att allt blir lättare och bättre om man bara TÄNKER POSITIVT.

Men håll i er nu… jag tror att det ligger något i det. Allt blir naturligtvis inte bättre genom att tänka positivt, utan långt därifrån, men något kan bli bättre. Jag skulle nästan våga formulera det så här: något blir garanterat bättre eller lättare. Om inte annat så kan det kännas lättare att bära det man för tillfället måste bära. Eventuellt blir det lättare att se att mycket som vi mänskobarn måste gå genom trots allt är tillfälligt. Med det sagt vill jag inte förminska något, men kanske visa på det att man ibland själv aktivt måste förmå flytta blicken lite längre framåt. Trots att det är fan så jobbigt. Ni vet det där … tänka positivt. Lägga saker, ting och skeenden i ett större perspektiv.

Och tadaa! Till det levererar jag ännu en kliché, med illustration till och med: man måste försöka förmå sig se att det trots allt finns något slags ljus där i tunneln. Någonstans.

Blaha blaha.

En god dag till Er!

Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s