Hur kan det komma sig

… att veckosluten går så snabbt? Om man i misstag råkar blinka är risken stor att man plötsligt går miste om allt det roliga. För att vara helt säker på att jag inte blivit lurad på en dag eller två försökte jag nyss gå igenom vad som hänt och vad jag varit  med om under helgen. Till min förvåning fann jag att jag kontraktsenligt fått tillgång till det fulla antal timmar som enligt innehållsdeklarationen ingår i det paket som rubriceras veckoslut. Även känt som helg. Varför känner jag då mig lite lurad? Var går det fel?

Eventuellt kan det vara så att jag lägger in för stora förväntningar på mina veckoslut och tror att jag ska hinna med så mycket mer än vad som faktiskt är möjligt. Och här menar jag inte bara ”hinna” som i uträtta saker, utan också som i hinna sova, hinna njuta och hinna bara vara. Jag borde kanske tagga ner lite och sänka ribban? Eller? Svar på denna stora livsfråga mottas gärna på linda@vetvarkenutellerin.fi Gärna så snart som möjligt eftersom veckorna också har en tendens att gå fort och snart är det helg igen…

God Natt,

/ Linda

2 reaktioner till “Hur kan det komma sig”

  1. Ett tips är att minska på förväntningarna, precis som du själv tänker. Om du sätter upp ett mål, en sak som du vill göra (inte SKA HINNA) per dag, är det mera sannolikt att du… ähum… hinner med den saken 🙂 och så kan du bli glatt överraskad över att du gjorde ett och annat därutöver också. Hoppas du inte behöver lära dig det den hårda vägen som jag har gjort… då man får vara glad över att man har ”hunnit” torka av köksbordet… eftersom resten av dygnet går åt till att sova och äta för att det är det enda man förmår :-/

    1. Tack för klokt råd – jag får försöka arbeta på att byta ut ordet hinna innan det rotar sig allt för fast…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s