Äpplen och päron – never shall they meet

På väg till kvällens möte slog det mig (igen) att när det kommer till trafikljus och deras plikttrogna kulörskiften, så finns det uppenbarligen två typer av mänskor:

  • de som trots att det är grönt för säkerhets skull saktar in ifall det mittiallt skulle slå om (man vill ju inte köra på gammalgrönt).
  • de som av samma orsak för säkerhets skull gasar på (gammalgrönt – nemas problemas. Rött är det ju inte).

Fast egentligen har jag ganska länge vetat det här med trafikljusen. Det jag inte insett är att jag under de senaste åren har blivit en annan. En gasare istället för en bromsare. Vad som har förorsakat det, vet jag inte. Om det är någonting bra eller dåligt kan jag inte uttala mig om. Inte heller vet jag vilka eventuella konsekvenser det kommer att ha på mitt liv i övrigt. Men nu förhåller det sig tydligen på det här sättet.

Det om det.

Sommarlov – någon?

 

 

 

2 reaktioner till “Äpplen och päron – never shall they meet”

  1. Mitt i prick! Jag var länge en gasare tills jag allt för många gånger insåg att polisen inte skulle gå med på mina förklaringar. Rädslan för böter i postlådan efter ett antal gånger där det var helt klart att ursäkter om gammal eller nyfärg, eller inte riktigt rött, inte längre tålde dagsljus. Så nu är jag en masare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s