Kampen mot marsvinet

Trött efter de senaste veckorna och alldeles speciellt efter de senaste dagarna,  läser jag Vasabladet på nätet. Rubrik efter rubrik. Om sexuella trakasserier. Om knivhuggningar, påkörningar och skarvar. Elände är bara förnamnet på allt det som pågår i världen och Svenskfinland.

Inget förvånar mig längre så när jag kommer fram till notisen där man i texten lyfter fram ”kampen mot marsvinet”  så konstaterar jag lugnt: jaså, till och med marsvinen. Tydligen kan man inte lita på någon längre. Men sen kopplar hjärnan in och jag inser att marsvin i såväl singular som plural är oskyldiga: det är ju fråga om matsvinnet. Och att månadens ResQ-restaurang finns i Vasa.

Förlåt mig ni pälsbeklädda små, jag är inte riktigt mig själv.

2 reaktioner till “Kampen mot marsvinet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s