Jag dödade den

borste

Idag klämde jag in en hel sommar på 12 timmar blankt. E N  H E L . Inte dåligt va? Det är tydligen så det är tänkt nuförtiden, när värmen infinner sig först när semestern i princip är slut.

Så på morgonen packade jag en ryggsäck med handdukar och badbrallor. Samlade in mina barn och hundar (okej, jag har ju faktiskt bara ett exemplar av var men det låter bättre sådär). Och så knatade vi iväg genom skogen mot stranden där vattnet var så kallt att händerna inledningsvis domnade bort och öronen fick köldslag. Men trots det, så simmade jag med nämnda barn! Inga fjås-simtag och sedan snabbt upp på bryggan, utan på riktigt.

Sen klädde vi på oss och förflyttade oss till Arken, eftersom snälla mamman för en gångs skull tagit med pengar till glass. Så måste man nämligen göra när sommaren bara är en dag lång och man ska hinna med allt. Väl vid glassdisken insåg vi ändå att det inte kommer att funka att äta glass på en terass som är full av mänskor som äter mat. God mat. Inte när de egna magarna är alldeles alldeles jättetomma. Så snälla mamman beställde mat istället. God mat. Och allt var så varmt och så vackert att vi till och med ringde till barnafadern så att också han skulle få mat och inte bara uppvärmd sås från igår.

Så lyckliga sommarfamiljen åt. Eftersom hundar får vara på terassen fick till och med han hänga med oss. Under bordet, dock. Ända tills han fick syn på en katt som såg det som sin plikt att uppvigla hundar i koppel. Illvilligt visade hon på lagom avstånd upp sig ända tills vår fyrbenting hamnade i arresten om vi alls skulle kunna äta maten färdigt (för att inte tala om alla som satt runt omkring oss).

Sen pep vi iväg. Mamman var ännu snäll så barnet fick åka hem i bilen med pappan. Hur mycket snäll kan man egentligen vara på en dag? Massor tydligen, om man bara anstränger sig och vet att tiden är begränsad.

Väl hemma var mamman ännu inte trött så hon kastade igång en MATT-TVÄTT! En syssla som hon aktivt förträngt under de senaste åren (tack o högre makter för billiga IKEA-mattor). Hon till och med tvättade alla mattor, på en gång. Men eftersom allt tydligen har ett pris så tog hon livet av mattborsten. Man kan helt enkelt inte gå och tro att man ska komma undan med en endagssommar utan några förluster. Jag skulle vilja säga att den dog för att jag var så energisk, stark och duktig, men då skulle jag ljuga. Den dog av chock kombinerat med hög ålder. Den hade väl fått vara ifred i så många år att den trodde att karriären var över. Och nu förstår ni är klockan ännu bara sju så jag har flera timmar sommar kvar!

Tar den aldrig slut?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s