Äggplantor och annat bilrelaterat

Under veckan som gått har jag ställt en hel del frågor till en till mig närstående person. Detta eftersom hen tills fredagen hade inplanerat ett prov i omgivningslära, innehållande all den spännande kunskap som hör kroppen till. Hur våra kroppar fungerar. Och varför vi fungerar så. Hur lungorna är uppbyggda och vilka muskler vi har på våra (in your dreams) muskulösa kroppar.

Vi har funderat på blodomlopp och pubertet. På hur barn blir till och vad dom där cellerna egentligen heter som sköter om the actual hands on arbetet. För kvinnors del kan jag nu berätta att det rör sig om äggplantor, vilket i och för sig mycket tydligt beskriver vad det rör sig om men kanske ändå inte är helt rätt.

Äggplantor. Planterar ägg.

Förutom mitt arbete som förhörsledare har jag gjort ett nytt försök med besiktning av min pärla. Denna gång i solsken, plusgrader och måttlig vind, varför riskerna att blåsa bort bedömdes som obefintliga. Tillsammans med äggplante-experten begav jag mig därför iväg till favoritplatsen of all times: besiktningsstationen.

Och kan ni förstå: den unge killen hade aldrig kört en Citroen Dyane förr, aldrig. Så jag visade var han skulle vrida på strömmen. Och var startknappen finns. Hur man lägger i ettan (paraplyväxel). Och hur man lägger i backen (åt motsatt håll från ettan). Hur man lägger på halvljus. Helljus. Var man vrider på vindrutetorkarna (en hastighet). Tutan. Och naturligtvis hur man får upp motorhuven (efter att han försökte dra i choken för att göra detsamma).

Men vet ni: det var inga problem! För han ville göra ett bra jobb och kunde och vågade därför erkänna att han inte visste. Som grädde på moset var han mycket finsk och jag mycket svensk, men vi hjälptes åt. Som vanligt kändes det ändå lite jobbigt när hon hissades upp, så utlämnad till andra mänskors goda vilja. Men hon var tapper. Och han var mycket varsam.

Men nu är vi alla lugna. Vi har skrivit prov (några av oss), är nybesiktade (några av oss) och har kört Citroen för första gången (några av oss). Och tills motsatsen har bevisats är vi alla godkända.

Äggplanta or not.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s