Ärende: Reklamation

Till tillverkaren av modell 130472: 

När Er vara för snart 45 år sedan levererades utlovades livstidsgaranti. Jag är medveten om att termen ”livstid” är tolkningsbar, men önskar ändå framföra en del synpunkter på nämnda vara.

Idag börjar höljet vara något slitet. Det yttre skalet som tidigare var fast och spänstigt har nu släppt i sömmarna. Linjerna följer inte längre samma smidiga mönster utan kan närmast betecknas som slappa och på sina ställen överdimensionerade. Likaså har huvudcentralens såväl yttre som inre drabbats av en del tecken på slitage. Huvuddatorn reagerar inte längre lika snabbt, är tämligen ofokuserad för att inte säga tidvis frånkopplad. Eventuellt kunde detta avhjälpas med ny mjukvara men jag har förstått att sådan är i princip omöjlig att komma över.

Gränssnittet och de två displayer som förmedlar intryck till huvuddatorn har mist en del av sin skärpa. Möjligen kan detta bero på det överskott av beklädnad som tidvis hänger över displayerna och då täcker en stor del av insynsytan. Samtidigt har nämnda material rynkats oklädsamt i en del vrår.

Lager och leder reagerar inte längre lika snabbt. Det smörjmedel som tidigare försörjt dessa är numera inte tillräckligt, varför en del rörelser inte vill låta sig göras. Exempelvis kraftig böjning eller sträckning medför olägenhet.

Ovan nämnda önskar jag nu reklamera, åberopande att livstidsgaranti för undertecknad innebär att varan efter 45 år inte enbart bör fungera, utan befinna sig i näst intill ursprungligt skick. Ersättning emotses samtidigt som jag undanber mig kommentarer kring att detta ligger på underleverantörernas ansvar.

Mamma och pappa gjorde så gott de kunde.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s