Nästan för bra

Här sitter  jag och skriver. Med mina stela fötter iklädda stickade sockor och en yllefilt draperad över mina spända axlar. Som någon slags tovad och frusen liten kvarleva från tiden då vi fortfarande var kvinnor och män nog att kasta omkull våra egna får och i ett enda svep befria dem från allt fluff. För att sedan karda, spinna och ha oss innan vi stickade eller vävde ihop allt det vi behövde i form av yllesockor, yllefiltar och någon pannlapp.

I och för sig är mina sockor hemmastickade, men det handarbetet har gjorts av min mamma och garnet kommer från butikshyllan. Filten har min gode vän Pentik tillverkat och skickat mig som julgåva via en av mina andra goda vänner W. Ärtsilä.

Så jag har ju egentligen inget att klaga på. Nu börjar också panneländet komma upp i flera plusgrader vilket innebär att vi snart får återgå till det normala. Hurra för oss!

I kampen för att på något vis höja min inre temperatur beslöt jag mig ändå under kvällen för att pyssla in mitt kandidatnummer på mitt kandidatfoto. En metod jag verkligen kan rekommendera om man är kall ända in i märgen – det här behöver du:

  • ett kandidatfoto
  • ett kandidatnummer
  • en dator
  • crappy programvara

(Dessutom är det viktigt att komma ihåg att för att överhuvudtaget kunna göra det här bör du ha förbundit dig till att ställa upp i kommunalvalet. Om du fryser och det är många år tills nästa kommunalval behöver du kanske finna andra sätt att göra dig varm. )

Börja med att än en gång ladda ner ditt foto (du har gjort det förr men då till den stationära datorn eller till din arbetsdator). Kolla därefter ditt kandidatnummer så att du garanterat har fått rätt. Kolla två gånger för säkerhets skull.

Efter det öppnar du Paint (eftersom du är för frusen och trött för att tänka rationellt och ta ett program som verkligen fungerar). Öppna bilden i Paint och inse att den är gigantisk. Stäng Paint. Öppna bilden i bildredigeringsprogrammet och komprimera den. Börja om. Leta lämplig font till ditt kandidatnummer (TVÅ! Jag fick TVÅ!). Skriv in tvåan på fel ställe. Försök dra den till sidan. Eftersom det inte funkar svär du en stund och trycker undo som heller inte fungerar. Börja om.

Repetera tills du är varm.

Tänk att ibland faller allting bara på plats! Om jag inte hade ställt upp i kommunalvalet kunde den här kvällen ha blivit en av de kallaste i mitt liv… Ibland har man det nästan för bra. Till och med för att vara jag.

Linda Ahlbäck, nummer 2: Pikku (Kylmä) Kakkonen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s