Matrix, Replot edition

Minns ni Matrix? Morpheus, Neo, dom blå och röda pillren? Neo som trodde att den värld han levde i var på riktigt, men som istället hade befunnit sig i den simulerade verkligheten Matrix under hela sitt liv. Och Morpheus som betraktades som världens farligaste terrorist i och med att han med hjälp av sina piller hade makten att avslöja sanningen om de olika verkligheterna. Rött piller för att våga förmå se den verkliga världen. Blått för fortsatt glömska.

Och vart vill jag ta det här? Kanske till det att efter en arbetsdag överfylld med statistik och excel skulle det kännas ganska bra med ett piller. Typ ett blått. Annars är risken stor för att jag tillbringar natten i en gigantisk labyrint av exceltabeller, jagad av ondskefulla ental och annat skrämmande.

Å andra sidan sägs det att glömskepiller inte är så där alldeles jättebra för hälsan att knapra på, så jag får väl köra på den gamla vanliga kvällsdieten. En ostsmörgås. Och hålla tummarna för att om jag nödvändigtvis ska bli jagad så blir jag det inte av ettor eller tvåor utan av Keanu Reeves som Neo. Det vore kanske inte helt galet? Till och med snudd på excel-lent! Vilket man tyvärr inte kan säga om min kvällshumor.

Förlåt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s