Återfall

För länge länge sedan fanns i landet Österbotten en ung kvinna. Blond, blåögd och som sagt – mycket ung. Denna kvinna hade en stor förkärlek för postorderkataloger. Sådana som regerade bland mänskorna och över världen innan nätbutikerna hade inlett sitt triumftåg genom Universum. Under den tiden hade ingen ens hört talas om Zalando, Boozt eller AliExpress. Det var till och med så att väldigt få ens förstod att internet fanns där ute och bara väntade på att utnyttjas av köpsugna individer  i alla åldrar.

För kvinnan ifråga var det dock inte inköpen i sig som lockade, utan alla de saker som hon från Ellos, Hobby Hall och Anttila lovades ”på köpet”. Hon beställde kläder för 100 mark för att få en locktång. Tvåhundra dito gav henne ett påslakan. För varje gång hon lyckades få hemlevererat ”gratisvaror” vidgades hennes ögon allt mer och hon blev varm i hela kroppen. Hon var på plus.

Åren gick och medan prylarna blev allt fler blev kassan mindre och en dag träffade hon en man. Till och med den mannen som hon visste att hon ville dela sitt liv med. Denna man var realist. Och ekonomisk. Och han frågade kvinnan om hon insåg att inget av det hon på löpande band beställde hem var gratis? Att de stora postorderbolagen inte sysslar med välgörenhet utan istället tar in pengarna på de andra varorna. De varor hon beställer till normalpris.

Först ville kvinnan inte förstå. Hon ropade: Nej! Ellos har ett hjärta! De vill ge mig allt detta! Men efter en tid öppnades hennes ögon och hon förstod att han hade rätt. Efter den dagen beställde hon inte mer. En efter en slutade katalogerna att komma och hon lyckades finna frid.

Ända tills förra veckan när InkClub på köpet lovade en hamburgerpress från Sagaform när man beställde bläck till printern. En hamburgerpress! Och bläck behövs alltid! Så hon beställde. Och livet var gott.

För att inte tala om de perfekt rundade hamburgerbiffarna.

/ Linda

 

2 reaktioner till “Återfall”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s