Strecket – a stunning new businessidea

Efter ett fruktlöst försök att igår involvera två av mina närmaste vänner i ett pyramidspel tvingades vi helt sonika att utveckla ett nytt affärskoncept. Här kanske ni tycker att frågan om varför de inte ville ingå i mitt lilla spel kunde vara på sin plats? Ja jag förstår det faktiskt inte själv heller. Det hela var klappat och klart: vi var tre personer och eftersom det var jag som tog upp frågan och hade allt uttänkt behövde de inte göra annat än att haka på. Hur enkelt är inte det? Vår lilla tre-personers pyramid skulle naturligtvis toppas av mig med mina två vänner närmast under mig. De drar in pengar. Jag blir rik. Det var nästan vackert i all sin enkelhet ända tills de förvånade mig med att säga ett blankt nej. Varpå de följde upp nejet med att säga att de kanske inte vill försörja mig, de vill kanske också ha pengar.

Ja vad gör man då? Man utvecklar nya tankar och nya koncept och därför ger jag er nu västerlandets senaste affärstrend: Strecket. Ett pyramidspel fast på tvären, om man säger så. Alla befinner sig på samma nivå, alltså blir ingen rik på den andras bekostnad. Genialt, eller hur? Nu återstår endast några minor detaljer kring vad exakt vi vill göra. Ska vi producera något? Tjänster, varor? Eller ska vi fungera som återförsäljare? Kanske importera någonting som ingen annan kommit på att importera? So many questions. Först bör vi kanske dock börja med att söka patent på kärnidén. Jag har nämligen förstått så pass mycket som att man i affärsvärlden måste vara listig som en räv och agera snabbare än sin egen skugga.

Bifogar härmed egenhändigt gjord skiss: (gäller att vara noggrann med detaljerna)

Strecket

/ Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s