Jag vann!

Läste ni om den norska familjen som tillsammans vunnit 30 miljoner? Trots att jag mycket sällan vinner något (typ aldrig) var det äntligen min tur ikväll och jag VANN! Efter kvällens rafflande snabblotteri kan jag nu titulera mig stolt ägare till… Håll i er nu: en stycken osthyvel och en komplett jässats till 25 liter vin! Det ni. Det är inte lönt att ni frågar mig hur det gick till, eftersom jag ännu är något omtumlad av Fru Fortunas generösa gest.

Det finns de som kanske skulle ha blivit aningens småbesvikna över det faktum att de snabba bilarna, lyxkryssningarna och de många miljonerna uteblev. Men absolut inte jag! Jag är uppriktigt glad över att jag nu får möjligheten att hyvla mig lite ost medan jag betraktar mina 25 liter vin under den spännande jäsningsprocessen. Vem behöver egentligen miljoner när de har ost och vin? Om man dessutom är lika svältfödd som jag på att överhuvudtaget vinna någonting, ja då är allt hemåt.

Även om jag är sanslöst ironisk ovan så finns ett uns sanning i det jag säger: jag blev glad över vinsten. På riktigt. Varsågod – där får ni måttet på min lilla värld! Ibland har jag dock funderat på hur de tänker som inte är nöjda. De som sitter i en TV:soffa och på en gigantisk lott skrapar fram en i deras tycke alltför låg summa pengar eller de som ”bara” vinner en tågresa till Skellefteå istället för en medelhavskryssning. Vad rör sig i deras huvuden när mycket inte är nog? När jag ser den illa dolda besvikelsen i deras ansikten blir jag på något vis beklämd å hela mänskosläktets vägnar.

Men för att återgå till kvällens huvudnyhet: jag vann! En osthyvel och en komplett jässats till 25 liter vin. Hur otippat är inte det?

Bara, bara min…

God natt!

/ Linda

2 reaktioner till “Jag vann!”

  1. Jättevackert! De som är lyckliga i själen ser det vackra i att vinna en osthyvel istället för en medelhavskryssning. Grattis till vinsten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s