Ministerns bikini

”Soinis bikini i blåsväder” läser jag på Vbl:s nätsida. Jomen han måste väl få använda vad han vill, tänker jag, för att skyla sig på stranden. Vem är jag att döma honom? I dessa dagar har vi alldeles tillräckligt med mänskor som gärna fördömer och pekar finger åt varandra för än det ena och än det andra. Let the man wear a bikini, hoppas bara att den inte blåser alldeles för långt bort så att han mittiallt står där med framstjärten bar. Då blir det ju ännu mer synd om honom.

Jag fortsätter vidare genom rubrikerna tills någonslags ”efterarbetsdagentankeverksamhet” långsamt tröskar igång och jag inser att det kanske inte var riktigt sådär. Nehepp, det var det ju inte alls, det är Soinis bikt som avses. Och mer exakt hans uttalanden (i hurra-stilen) kring det faktum att man i Argentina inte gick in för att reformera sin stränga abortlagstiftning.

Och där vet ni, förstår jag att jag skulle ha större överseende med en Soini i bikini än en Soini som inte vill eller förmår se att även om allt liv är värdefullt, så finns det omständigheter där läkarvetenskapen och kvinnan själv måste få sista ordet.

Punkt.

 

 

 

En tanke på “Ministerns bikini”

  1. Det intressanta är ju att riktigt allt liv inte är lika viktigt för Soini, utan det är nog vissa utvalda liv, vare sig de är födda eller bara ännu i livmodern… samma motsägelsefulla fakta gäller tyvärr många övriga abortmotståndare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s