My stupid Smartphone

Jag tycker inte att jag begär för mycket av min telefon. Verkligen inte. Om jag för er nu drar den korta versionen, så vill jag med telefonens hjälp kunna nå andra människor och att andra människor ska nå mig. För att förverkliga det finns det två alternativ: via traditionellt samtal och via textmeddelande. Det här är ett arrangemang som under lång tid fungerat bra för min telefon och mig. Jag har knappat in telefonnummer när jag velat ha tag i någon och han har ringt upp dem. Enligt samma mönster har han snällt spelat en catchig melodi när någon velat ha tag i mig. Tillsammans har vi genom åren även formulerat otaliga textmeddelanden, likaså tagit emot minst lika många. Han och jag. As one.

Problemen började när jag för snart ett år sedan beslöt mig för att uppgradera min gamla Nokia. Det är nästan så att jag ännu skäms över hur grovt jag svek honom när jag kurvade in på Giganttis gård för att diskret kika lite på Smartphones. Ett kikande som resulterade i att undertecknad en halv timme senare glatt skuttade ut med en sprillans ny Smartphone i handen. Eftersom jag är en tämligen diskret människa tänker jag här inte berätta av vilket märke nämnda telefon är. Så mycket kan jag säga att det varken börjar på i- eller slutar på –kia.

Nåväl. Denna min nya så att säga smarta vän, har under det gångna året upprört mig ett antal gånger. Två av dessa har gjort mig speciellt vansinnig, varför jag nu välvilligt sprider vansinnet till er. För det första så ignorerade han mig i vintras när jag hade mina vantar på. Trots att det var minus tjugo grader kallt och hans matte nästan grät av frustration så tvärvägrade han att samarbeta. För att överhuvudtaget kunna ringa ett enda usligt samtal krävde han att jag skulle ta vantarna av mig. Hans andra stora misstag gjorde han ikväll. Kan ni förstå att han inte iddes meddela mig att vi skulle ha möte klockan sex ikväll. Inte ETT ENDA litet pip kunde han klämma ur sig. Och detta när jag för första gången gav enbart honom det fulla förtroendet att sköta om mina åtaganden. First time! Varendaste annan gång har jag dubbelförsäkrat mig om att inte glömma bort diverse möten. Skrivit upp med penna i traditionell kalender. Snyggt och prydligt: möte kl. 18.00.

Sanna mina ord, nu hänger han löst. Nästa misstag blir hans sista för sen flyttar min tidigare så trogne vän in igen. Det må vara att han inte är smart, men han gjorde varje dag sitt yttersta.

SmartPhone

/ Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s