Tacksamhet

Tack för idag.

Tack för solen, regnet och myggorna som bet mig. Tack för stegen som var tillräckligt lång, penseln som var lagom bred och bräderna som hade sågats i exakta längder. Tack för att jag inte fick alltför mycket färg i håret och tack för att allt det jag fick på mina ben kunde tvättas bort. Tack för att jag inte föll ner från taket.

Tack för mitt arbetssällskap, tack för att kaffet var varmt och pilsnern var kall. Tack för bullarna som jag fick från granngården och leveransen med sodafluttor från min bästa vän. Tack för att min son fick jobba, tack för den tid han fick med sina kompisar och tack för att han kom tryggt hem.

Tack för att jag fick vara glad men också tack för att jag får vara ledsen. Tack för att jag ibland måste kämpa och tack för att det finns sådant som löser sig av sig självt. Tack för sommaren, kvällen och natten. Tack för att jag får känna livet i mig.

Tack, för att det ännu finns liv att känna.

 

En tanke på “Tacksamhet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s