My dearly beloved

Vi har samlats här idag för att tänka efter. För att begrunda. Kontemplera. Och reflektera. Inte bara på frågan om vad vi ska äta till lunch imorgon (även om just den frågan är nog så viktig för en lyckad arbetsdag). Inte heller ska vi grunna på hur vi ska få resten av veckan att gå ihop med familj, skjutsar och möten (även om nämnda utmaning är en stor del av vardagen). Och nej, vi ska inte tänka på nästa gymbesök, nästa klädinköp eller nästa resa, utan den här gången ska vi tänka på något mer fundamentalt mänskligt:

  • Hur vill du att mänskor ska se och uppfatta dig?

Svaret i sig är kanske lätt, speciellt om man inte får fler än två svarsalternativ vilket är precis vad jag tänker ge er nu. Vill du uppfattas som a) en hyvens person eller b) som en mänsklig bakdel (jag tänkte skriva ”arsle” men jag försöker hålla nivån här).

Jag menar, svårare än så är det inte. A eller B. Hyvens behöver nämligen inte innebära menlös, utan istället det att man försöker tänka efter vad man säger och gör i en strävan att inte medvetet såra någon annan. En bakdel däremot, är nästan utan undantag …

ett arsle.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s