Starstruck

JagharträffatTedJagharträffatTedJagharträffatTedJagharträffatTedJagharträffatTed! Fatta! Han med alla nya ord! Han som jag vill vara! Nu kanske ni undrar vad vi diskuterade vid vårt möte och gärna skulle jag vilja skriva att vi tillsammans reflekterade kring semantik och språk i ett intellektuellt djuplodande utbyte mellan två genuina ordfantaster. Men nu gjorde vi ju inte det, för allt jag fick ur mig i samband med handskakningen var: Linda Ahlbäck, ett fan.

Red upp det, den som kan.

Efter det höll jag mig lite i bakgrunden, kanske bäst så. Drack ur min champagne. Åt lite småplock och rasslade sen lågmält in i salen där vi skulle lyssna till de författare som anlitats till invigningen av Vasa LittFest. Där fick jag sitta på första parkett och lyssna till bland annat Juha Hurme, Finlandiapristagaren som i slutet av sitt tacktal sa de bevingade orden: Opetelkaa ruotsia, juntit. Maailmankuvanne avautuu kummasti. (ungefär: lär er svenska, bonnläppar och er världsbild kommer mystiskt att öppnas) Fattar ni vilket bra jobb jag har?

Avslutningsvis, för att uppmärksamma mötet med min idol (Martina Haag var också där men jag måste få säga att Ted drar det längre strået) ska jag bjuda på ett nytt ord:

FOKUSION

fokus + fusion

När allt som diskuteras och görs (tillåts) överskuggas av en tanke.

Exempelmening:

”Göran behövde hjälp med dräneringen, men insåg att fokusionen hade tagit över.”

 

 

 

En tanke på “Starstruck”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s